24/04/2014

20:27

LGS Expected Questions and Answers | Last Grade Servants Questions and answers | LGS Sure Questions 2014
 .........................................................................................................................................................
Model Questions and Answers for Preparing kerala PSC Last Grade Servants Examination
___________________________________________________________________________


1. The idea of Division of Powers is borrowed from ? 
Answer : Canada

2. Which article deals with provision for joint sitting of Parliament?
 
Answer : 108

3. Indian Constitution borrowed  the method of President election from ?
 
Answer :Ireland

4. The State Election Commissioner is appointed by ?
 
Answer : Governor

5. Who was the first ex-officio chairman of Rajya Sabha?
 
Answer : Dr.S.Radhakrishnan

6. How many members are elected to Rajyasabha from Kerala?
 
Answer : 9

7. The capacity to do work is known as?
 
Answer: Energy

8. Law of conservation of energy is introduced by?
Answer: Einstein

9. Prime source of energy?
Answer: Sun

10. Instrument used to convert mechanical energy into electrical energy?
Answer: Dynamo, Generator

11. Instrument used to convert chemical energy into electrical energy?
Answer: Cell

12. …………… convert electrical energy into light energy?
Answer: Electric bulb

13. Solar energy can be converted into electrical energy using?
Answer: Solar cell

14. Solar cells are made of?
Answer: Semiconductor materials


15. Semiconductors of solar cells are made with?
Answer: Germanium and Silicon


16. Lok Sabha Secretariat comes under the supervision of ?
Answer : Speaker

17. The CAG established by the Constitution under chapter?
Answer : 5

18. The Indian Constitution closely follows the constitutional system of ?
Answer : Briton

19. How many times has the Preamble of the Indian Constitution amended so far?
Answer :1

20. Yochana Bhavan associated with ?
Answer :Planning Commission

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.